Home ΝέαΚυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ με νίκη επί της ΑΕΚ 2-0
Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ με νίκη επί της ΑΕΚ 2-0

Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ με νίκη επί της ΑΕΚ 2-0

Σε έναν κάπως μονόπλευρο θα λέγαμε τελικό, ο ΠΑΟΚ επικράτησε άνετα επί της ΑΕΚ με 2-0 και κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το Κύπελλο Ελλάδας. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν φανερά ανώτερη απέναντι σε μία νωχελική ΑΕΚ, που δε θύμιζε τον καλό της εαυτό που έδειξε μέσα στη χρονιά.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και είχε τις περισσότερες ευκαιρίες. Ήδη από το 7ο λεπτό απείλησε με χαμηλό σουτ του Μαουρίσιο έξω από την περιοχή που κατέληξε λίγο άουτ. Η μόνη καλή ευκαιρία της ΑΕΚ ήρθε στο 11΄ όταν ο Λιβάγια βγήκε από τα δεξιά και γύρισε ωραία για τον Αραούχο μέσα στην περιοχή, του οποίου το σουτ όμως κατέληξε ψηλά άουτ.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ άρχισε να γίνεται όλο και πιο απειλητικός και στο 15΄ είχε ευκαιρία με τον Μπίσεσβαρ που σούταρε δυνατά λίγο άουτ από πλάγια θέση, και δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίχτης πλάσαρε μέσα στην περιοχή πάλι άουτ. Στο 23΄ ήρθε η καλύτερη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ αφού ο διαιτητής Μπορμπαλάν υπέδειξε πέναλτι για τον ΠΑΟΚ, έπειτα από ανατροπή του Μπίσεσβαρ μέσα στην περιοχή από τον Μπακάκη. Ο Πρίγιοβιτς εκτέλεσε αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ Μπάρκας, που ήταν ο μόνος από την ομάδα σε εξαιρετική φόρμα, απέκρουσε με εντυπωσιακή επέμβαση.

Ο Μπάρκας στη συνέχεια έκανε ακόμα δύο πολύ καλές επεμβάσεις, η πρώτη στο 34΄ με το πόδι όταν ο Κάμπος βρέθηκε μέσα στη περιοχή μόνος του και σούταρε, και η δεύτερη στο 49΄, όταν μετά από παιδαριώδες λάθος του αμυντικού Χουλτ ο Πρίγιοβιτς βρέθηκε επίσης μόνος του μέσα στη περιοχή και πλάσαρε ψηλά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, παρέμεινε η ίδια εικόνα με τον ΠΑΟΚ να κάνει ευκαιρίες, όπως αυτή του Πέλκα στο 61΄, που έγλειψε το δοκάρι μετά από κούρσα, τρίπλα και πλάγιο σουτ από κοντά. Το γκολ ήρθε τελικά στο 64΄ με άψογη εκτέλεση φάουλ από τον Βιερίνια. Στο 79΄ ο διαιτητής υπέδειξε την κόκκινη κάρτα στον Μαουρίσιο που έκανε άτσαλο τάκλιν πάνω στον Αραούχο και δύο κίτρινες κάρτες στους Βαρέλα και Βράνιες για το διαπληκτισμό που είχαν.

Στο 81΄ ήρθε μια καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Αραούχο, που σούταρε συρτά έξω από την περιοχή, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 88΄ επίσης πολύ μεγάλη ευκαιρία πάλι με τον Αραούχο, όταν μετά από όμορφη σέντρα του Γκάλο πλάσαρε λίγο έξω από την εστία. Το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ σημειώθηκε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, οπότε και ο Πρίγιοβιτς πάσαρε στον Πέλκα που βρέθηκε σε κενή εστία και σκόραρε.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΟΚ: (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (81′ Μαλεζάς), Κάνιας, Μαουρίσιο, Κάμπος (51′ Μακ), Μπίσεσβαρ (75′ Σάχοφ), Πέλκας, Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ: (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Χουλτ (53′ Γκάλο), Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (73′ Γιακουμάκης), Μάνταλος (67′ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια, Αραούχο.